Президентът на САЩ Джо Байдън ще обяви нови грантове и инициативи

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще обяви нови грантове и инициативи
Коментари Харесай

Байдън обявява нови мерки за борба с домашното насилие

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще обяви нови грантове и начинания за битка с домашното принуждение и поддръжка на жертвите на принуждение, обвързвано с пола, в четвъртък по случай 30-годишнината от приемането на Закона за насилието против дами (Violence Against Women Act).

Сред самодейностите на администрацията Байдън-Харис ще бъде основаването на ресурсен център, управителен от Министерството на правораздаването, който ще оказва помощ на правоохранителните органи, юристи и организации за помощ на жертвите да се оправят с киберпрестъпления като отмъстителна порнография и онлайн тормоз, заяви ръководителят на Съвета по полова политика към Белия дом Дженифър Клайн.

Министерството на правораздаването също ще разшири техническата помощ за локалните правоохранителни органи, за да изземват огнестрелни оръжия от причинители на домашно принуждение. Освен това ще бъде оповестено отпущането на повече от 690 милиона $ за стратегии през финансовата 2024 година, които ще оказват помощ на общностите да се оправят с насилието, учредено на пол, посочи Клайн.

В допълнение, администрацията ще сътвори офис за битка с насилието на база пол в Министерството на жилищното строителство и градското развиване, който ще отговори на потребностите от жилища и икономическа поддръжка на жертвите на домашно принуждение.

Президентът Байдън ще приказва на събитие с оживели от принуждение и покровители в Белия дом, отбелязвайки 30-годишнината от приемането на Закона за насилието против дами, който той е съавторствал през 1994 година Законът дава федерално финансиране за жертви на принуждение, обучение за бранители, убежища и просветителни стратегии за предварителна защита. Законът беше възобновен през 2022 година, откакто изтече през 2019 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР